Vårt kjøkken

Hindsæters kjøkken bruker lokale, økologiske råvarer med stolthet og har spesialisert seg på reinsdyr fra Vågå tamreinlag.

Sæterkjøkken

Kom inn i seterstua, til lukten av mat, tre og grønnsåpe. Møt smakene av Jotunheimen.
Sæterkjøkkenet vårt baserer seg på rene smaker i all sin rikdom og enkelhet, satt sammen til store måltidsopplevelser. La oss forføre deg – med hjerte av rein, tyrirotsorbet, sur aure, reinlav og ølelg.
Vi forteller gjerne historien og tilberedningsmåter til det området og naturen vår har å by på og kan anbefale gardsbesøk hos våre lokale produsenter.

Noe av tilbehøret plukker vi selv fra naturen rundt oss – bl.a. bær som molte og tyttebær, rabarbra fra kjøkkenhagen, friske bjørkeblader og spiselige lavarter.

Rein Gourmet

Reinsdyrkalvene til Vågå tamreinlag blir født på østsida av Sjodalen, og flokken på 2-3000 dyr vandrer i løpet av ett år i fjellene rundt hotellet.
Vi er priviligerte som har en så fin og bærekraftig råvare rett utenfor døra. Vi kjøper og foredler det på hotellet – kjøttet reiser ikke mer enn 20 km med bil før det blir servert. Reinsdyr har en mangetusenårig mattradisjon i Norge. Smaken påvirkes av de mange urter, lav, sopp og gressarter reinsdyret spiser.

Håndverksbrygg og fjellviner

I ølkjelleren vår byr vi på over 40 forskjellige norske håndverksøl – som vi gjerne hjelper med å matche til maten. Vertskapet er utdannet ølsommelier og kan anbefale gode smaker. Vi tilbyr ølsmaking!

Vinlista vår inneholder viner fra garder vi har besøkt eller fra mindre importører, med hovedvekt på Italia og viner fra fjellregioner i Europa, såkalla Fjellviner.

Samle teamet, familien, vennepar?

Vi er store nok til å ha mye erfaring med å tilrettelegge profesjonellt for deg og små nok til at det er du og din samling vi kan konsentrere oss på når dere kommer på besøk.

Les mer

Informasjon for deg med allergi/ spesielle ønsker om mat

  1. Allergi: vennligst gi beskjed minst tre dager før ankomst.
  2. Spesielle ønsker: Vi har stor forståelse for alle som slutter å spise kjøtt og fisk fra industrielt dyrehold. Her kan du spise vårt reinsdyrkjøtt fra Vågå tamrein uten dårlig samvittighet. Vår fisk er lokalt fra fjellet, vanlig fiske i norske farvatn eller mindre oppdrettsanlegg. Vi kjøper hele slakt og bruker hele dyret – slik tradisjonen til en sæter tilsier. Hos oss får du mat som du ikke får kjøpt i dagligvarebutikkene. Prøv – når du er hos oss!

Ønsker du ikke det, gjelder 1. Vi lager alle alternativer, bare vi får beskjed. Med ett unntak – vi tilbyr ikke 100% vegansk mat – det er ikke mulig på en sæter.